top of page

Om Årsunda Hästklubb

Hur allt började

Året var 1994, den 3 Mars då ett 30-tal hästintresserade ungdomar och vuxna i Årsunda kände att de ville ha en plats där de kunde samlas och ha gemensamma aktiviter och byta erfarenheter med varandra. Med hjälp av hästintresset skapades Årsunda Hästklubb och föreningen blev 1996 ansluten till Svenska Ridsportförbundet

horse-4810484_1920.jpg

Vårt syfte

Klubbens syfte är bland annat att:

  • Samla ungdomar och vuxna kring det gemensamma intresset hästar.

  • Ge medlemmarna ökade kunskaper knutna till hästintresset bland annat genom teori och träning för kunniga instruktörer.

Vad gör vi.
Några av de verksamheter vi har är; studiecirklar, prova-på-ridning, hästlekis, häst är bäst, klubbtävlingar, träningar, medlemsmöten, studiebesök, filmkvällar, aktiviteter på loven mm.
Större delen av verksamheten riktar sig till ungdomar.


Vi har klubbmästerskap varje år, vi har också med jämna mellanrum ordnat inofficiell utställning samt hästens dag.


Vi har instiftat en utmärkelse som heter "Årets ekipage" som delas ut varje år.

Information sker idag via hemsidan, facebook och mail.

DSC03139.jpg

Styrelsen

Vilka som är valda att ingå i styrelsen kan Du se på hemsidan, där finns namn och telefonnummer till andra personer med uppdrag utanför styrelsen.

 

Vi vill att alla ska känna sig välkomna till våran klubb, gammal som ung, hästägare eller inte hästägare! Alla ska också känna sig välkommen att komma med förslag och idéer på aktiviteter och annat som kan vara av intresse för en gemenskap.

Pony Ride
bottom of page